Multicracker

Vermalen van grondstofstromen tot gruis door middel van een multicracker.

Procesaanbod

Throughput-capaciteit

35.000 kg per uur per perslijn*

Opslagcapaciteit

7 m3

Procescapaciteit

35.000 kg per uur*

Procesdiversiteit

1 multicrackerlijn beschikbaar

Wij maken krachtvoer voor de biovergister

Grondstof door de multicracker

Een multicracker is een compacte machine waarmee producten kunnen worden verkleind. Bij dit proces wordt het beginproduct gecrackt (gebroken) in plaats van gemalen. In de machine zitten speciale gepatenteerde crackschijven die het product onder hoge snelheid tot de gewenste grootte verkleinen. Met de messen maakt de machine een snijdende beweging die vergelijkbaar is met het effect van een schaar. Door dit innovatieve snijproces en de optimale snijgeometrie kan het product snel worden verkleind tot de vooraf in- gestelde grootte. Kenmerkend voor de multicracker is de energie-zuinigheid: door de buitengewoon hoge doorvoersnelheid blijven stroomverbruik en kosten laag.

Waarom cracken (breken) in plaats van malen?

Door het product te cracken wordt een gelijkmatige structuurgrootte bereikt. In het geval van het biovergistingsproces heeft dit een positief effect op de snelle toetreding van bacteriën op de hierdoor bewerkte mais of graankorrel.
Door de snelle doorvoer in de machine treedt geen opwarming van het product op. Hierdoor is er minimaal vochtverlies en behoudt het eindproduct zijn energiewaarde.

*Capaciteit is afhankelijk van soortelijk gewicht van de materialen.

 

Years Established

Completed Projects